#HOMEOFFICE

Duurzaam

Scheid jij je afval? Eet je minder vlees? Goed bezig! Ook wij willen een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Duurzaamheid begint bij een #HomeOffice werkplek. Jouw werkplek van hoge kwaliteit en duurzame materialen. Van een #HomeOffice werkplek kun je lang genieten. Hoe langer je met een product doet, hoe minder grondstoffen er nodig zijn. Zo vraag je minder van de aarde. 

GEBRUIKMAKEND VAN GERECYCLED MATERIAAL

De meubels van #HomeOffice worden voornamelijk vervaardigd in metaal en hout. In Nederland wordt zo’n 95% van het metaal gerecycled. Bij een #HomeOffice werkplek wordt metaal gebruikt op constructieniveau. Gerecycled metaal heeft verschillende duurzame voordelen:

Voor het hout gebruiken we materialen die uit goed beheerde bossen komen. Maar naast hout, bieden we ook bureaubladen van bijvoorbeeld duurzaam bamboe aan. Door het gebruik van bamboe wordt het broeikaseffect en klimaatverandering gereduceerd. Bamboe absorbeert namelijk broeikasgassen en geeft meer zuurstof dan ander hardhout. In combinatie met de lange levensduur van bamboe zorgt dit voor een meubel met een lange levensduur.

THUISWERKEN=BIJDRAGEN AAN EEN DUURZAME WERELD

Momenteel is thuiswerken een trend. Door de coronacrisis zijn veel mensen thuis gaan werken waardoor de vraag naar een thuiswerkplek is gestegen. Een voordeel van het thuiswerken is dat Nederland een stuk duurzamer wordt. Jij bent minder onderweg, kantoren kunnen kleiner worden waardoor er meer ruimte is voor groen.

ZO MIN MOGELIJK AFVAL

Bij de productie van de thuiswerkplek zorgen we dat er zo min mogelijk afval ontstaat. Ontstaat er alsnog afval? Dan gebruiken we dit voor andere producten zodat niets ongebruikt blijft. 

Ook gaan we bewust om met verpakkingen zodat er zo min mogelijk afval bij jou over de drempel komt. We gebruiken zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Maar uiteraard zorgen we ervoor dat jouw thuiswerkplek van #HomeOffice in perfecte staat aankomt.

VAN DUURZAAM NAAR CIRCULAIR

Circulaire werkplekken. Dit is de ambitie van #HomeOffice. Dit doen we door hout en metaal opnieuw te gebruiken. Zo gebruiken we bijvoorbeeld materiaal van bestaande componenten, zoals van vloeren. Hierdoor maken we continu een duurzame keuze vanwege de minimale impact op het milieu.

Lever een positieve bijdrage aan het klimaat.

Voor ieder verkochte thuiswerkplek, planten wij een boom.