#HOMEOFFICE

ERGOnomie

Ergonomie is onmisbaar. Het zorgt ervoor dat je optimaal kunt functioneren op je werk. Het is belangrijk dat de inrichting van je werkplek en je werkhouding past bij jouw lichaam en bewegingen. Op die manier kun je in een prettige omgeving op een comfortabele manier je werk uitvoeren. En blijf je fysiek en mentaal gezond. Daarom legt #HomeOffice veel nadruk op ergonomie bij het ontwerpen en creëren van werkplekken. Zodat jij gezond en effectief werkt, thuis of op kantoor. 

ERGONOMISCHE WERKHOUDING

Het menselijk lichaam is niet geschikt om één houding langdurig vol te houden. Afwisseling is key. Ons lichaam is namelijk gemaakt om te bewegen. Een werkplek kan daaraan bijdragen als het verschillende werkhoudingen mogelijk maakt. Een goede stoel die jouw lichaam optimaal ondersteunt is een goed begin. Als je daaraan een zit-sta bureau toevoegt, ben je van bijna alle gemakken voorzien.

ZIT-STA BUREAU

Een zit-sta bureau maakt het mogelijk om te bewegen. Door regelmatig te wisselen van houding blijf je fit en verbeter je automatisch je concentratie. Door de bewegingen die je maakt stimuleer je de bloeddoorstroming waardoor meer zuurstofrijke bloed in je hersenen aanwezig is. Alle werkplekken van #HomeOffice zijn voorzien van een elektrische hoogteverstelling. Een kleine moeite om van houding te wisselen! 

Accessoires

WIGLI WIEBELKRUK

De Wigli Wiebelkruk is een ergonomische stoel bij uitstek. De Wigli verschilt sterk van een andere stoel of wiebelkruk. Bij deze kruk zit het kantelpunt namelijk in het midden van de zitting. Hierdoor maak je automatisch en voortdurend kleine bewegingen om je balans te bewaren. Met de Wigli Wiebelkruk blijf je dus ongemerkt in beweging. Je buik- en rugspieren blijven aan het werk. Het resultaat? Sterke spieren en een soepele rug.

Volgens ergonomen de beste manier om rugklachten te voorkomen of zelfs te verhelpen. De Wigli Wiebelkruk is ergonomisch verantwoord.

Wigli Wiebelkruk Soorten stoelen
zitbal VLUV

VLUV

VLUV is een gezonde en stijlvolle zitbal. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je er rechtop en comfortabel zit, terwijl je jouw e-mails wegwerkt. Gebruik VLUV voor je balansoefeningen of als extra zitelement in de woonkamer. Het is voorzien van een zeer sterke, naadloze en Pht vrije PVC binnenbal en door het strakke design en de hoogwaardige stoffen is het een echte eye-catcher in huis. De naden van de zitbal zijn dubbel gestikt, de onderkant heeft een subtiele ring tegen het wegrollen en het heeft een handvat om gemakkelijk te verplaatsen. De bal kun je zelf oppompen door middel van een fietspomp, door het speciale tuitje dat meegeleverd wordt. Vervolgens sluit je de bal met een rits van YKK, erg sterk en netjes weggewerkt. 

Passie HomeOffice

PASSIE

Passie is de bindende factor in het team van #HomeOffice. Wij willen één ding; dat jij straks met een glimlach achter jouw werkplek zit. Liefde voor het vak betekent voor ons kwaliteit zonder concessies.

Kwaliteit HomeOffice

KWALITEIT

We zijn trots dat we Nederlands vakmanschap integreren met geavanceerde nieuwe technieken en machines. Perfectie is voor onze vakmensen een principe. We moedigen een sfeer aan waarbij iedereen zich persoonlijk verantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van de gehele werkplek.

Ambacht HomeOffice

DUURZAAMHEID

Liefde voor duurzame producten, daar draait het om in het team van #HomeOffice. Wij produceren met respect voor de natuur en het leven. Authentiek vakmanschap, verrassend en creatief, waarbij we de modernste technieken en designs niet uit de weg gaan.

Werkomgeving

Een goed ingesteld bureau en een ergonomische stoel vormen de basis voor een ergonomische werkplek. Maar er zijn nog meer factoren waar je rekening mee kunt houden voor een gezonde werkdag. De verlichting, jouw werkplek ten opzichte van de ramen, de temperatuur, ventilatie en omgevingsgeluid zijn enkele voorbeelden van zulke factoren.

Het is belangrijk dat je werkplek bij jou past. Het gaat om jouw werk, zorg er daarom voor dat jij je goed voelt. Een clean bureau zorgt voor meer rust en structuur in je hoofd. Je kunt je werkplek opfleuren met planten. Het voordeel van een plant in je werkomgeving zorgt voor sfeer en verbeteren de luchtkwaliteit. Een akoestisch paneel met een mooie fotoprint voorkomt geluidshinder en maakt je werkplek kleurrijk.

Een ergonomische werkplek is, naast de basis van een zit-sta bureau en ergonomische stoel, voor iedereen anders. Zorg dat je blij wordt als je achter je bureau gaat zitten of staan. Zo ga je productief aan de slag. Stimuleert jouw werkomgeving je om regelmatig van houding te veranderen? Geef je plantjes water, loop naar het koffieautomaat of kijk je af en toe naar iets anders dan je beeldscherm. Goed bezig!

TIPS VOOR EEN GOEDE
WERKHOUDING

Een aangename en gezonde werkomgeving is niet vanzelfsprekend. Alles moet namelijk kloppen. En dan bedoelen we ook echt alles: je zitpositie, werkbladhoogte, schermopstelling, tekengrootte, verlichting en nog veel meer. De juist combinatie van al deze elementen zorgt dat je optimaal kunt presteren zonder dat je vermoeid raakt, pijnlijke ogen, schouders, armen of polsen krijgt. Wij hebben veel aandacht besteed aan ergonomie en delen onze tips voor een goede werkhouding graag met je.

zit-sta bureau ergnomisch werken ergonomie

VERSTELBAAR BUREAU INSTELLEN

Het zit-sta bureau moet goed ingesteld worden. Zowel als je zittend werkt, maar ook als je staand werkt. Als je achter het bureau zittend werkt, moet de hoek tussen je boven- en onderbenen ongeveer 90 graden zijn. 

Voor zowel in een staande als een zittende positie moet je onderarm horizontaal, in een hoek van 90-110 graden ten opzichte van de bovenarm op het bureaublad liggen. Je armen liggen dus idealiter horizontaal of licht omlaag.

Veel mensen die thuiswerken zitten te laag ten opzichte van hun werkblad. Dit komt doordat ze op een eetkamerstoel zitten die, volgens de ergonomie-richtlijnen, vaak te laag is en de tafel te hoog. Ideaal voor het ontspannen tijdens een maaltijd of het lezen van de krant, maar niet geschikt voor werk achter een beeldscherm.

BUREAU ERGONOMIE

In de Europese norm EN 527-1 is veel kennis vastgelegd omtrent bureau-ergonomie. Deze Europese norm heeft betrekking op kantoormeubilair en specificeert de afmetingen voor bureau’s die worden gebruikt. De afmetingen worden gebaseerd op antropometrische metingen, technisch ontwerp en persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk dat je genoeg beenruimte hebt onder het bureau. Benen en voeten moeten zowel in de diepte als breedte voldoende ruimte hebben. Bewegingsvrijheid is essentieel voor bureau-ergonomie.

BEELDSCHERM INSTELLEN

Het is een bekend misverstand: “zet het beeldscherm op ooghoogte.” Echter is de meest ontspannen oog richting 15% naar beneden ten opzichte van horizontaal. Het scherm zet je dus het liefst iets lager en kantel je ongeveer 15% achterover. Voor je ogen is een beeldschermafstand van 60 cm ongeveer prettig. Het kan eventueel iets verder als je dit liever hebt. Maar voorkom een kijkafstand van minder dan 50 cm. Met een kleine oogafstand vraag je veel inspanning van je ogen om continu scherp te stellen. 

Lever een positieve bijdrage aan het klimaat.

Voor ieder verkochte thuiswerkplek, planten wij een boom.